KONKURS za pesničku manifestaciju „SREMSKOKARLOVAČKI PESNIČKI BRODOVI 2019“

KONKURS za pesničku manifestaciju
„SREMSKOKARLOVAČKI PESNIČKI BRODOVI 2019“

Udruženje građana „SK-ART“ iz Sremskih Karlovaca organizuje petu, jubilarnu pesničku manifestaciju „Sremskokarlovački pesnički brodovi“ na Vidikovcu 6. jula 2019. Konkursom su , kao i prethodne godine, predviđene dve kategorije: u prvoj su pesme o Sremskim Karlovcima inspirisane umetničkom slikom poznatog karlovačkog slikara Đorđa Kolarevića „NEBESKI I ZAMALjSKI KARLOVCI“, dok je druga kategorija „BRODOVI I LjUDI“.
Na konkursu mogu da učestvuju pesnici širom sveta, a jedini uslov je da su pesme na srpskom jeziku i da do sada nisu objavljene.
Pesme se šalju na elektronsku adresu: artsremskikarlovci@gmail.com najkasnije do 10. juna. 2019. godine u ponoć, isključivo u „word“ dokumentu i uz navođenje punog imena i prezimena autora, kratke biografije, adrese i kontakt telefona. Prijem pesama biće potvrđen u roku od 24 sata.
Žiri u sastavu: pesnik, Pera Zubac, predsednik, članovi: Vesna Fekete, članica Opštinskog veća Sremskih Karlovaca zadužena za kulturu i Boban Dževerdanović, predsednik uduženja „SK-ART“ odabraće najbolje pesme koje će biti objavljene u zbirci pesama učesnika jubilarnog petog međunarodnog pesničkog konkursa.
Za pesnike koji nisu iz Sremskih Karlovaca organizovano je upoznavanje sa značajnom kulturno-istorijskom baštinom grada domaćina pesničke manifestacije.
Nastupi pesnika i svečano proglašenje pobednika je na Vidikovcu 6. Jula. 2019. godine.
U obe kategorije biće dodeljene po tri nagrade.

 

Ovaj unos je objavljen pod Književnost, Vesti. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s