Pogodi Ko Je: Oštećena žena

Traumatizovane žene imaju tendenciju da postanu najmoćnije osobe na svetu.

Od svojih rana sagradile su štit, a od suza sablju.

Današnje društvo ovaj tip žene naziva: „Oštećena žena“, a ona je najmoćnija vrsta žene.

Ono što društvo zaboravlja je da takva žena poseduje otpornost – a to je njena najveća prednost. Kada pokušaš da ubaciš ženu u kalup, pokušavaš to iznova i iznova, sve dok ne shvatiš da žena ne ulazi ni u jedan.

Nemoj se zavaravati da ikako možeš da je pobediš, jednostavno nećeš uspeti. To je žena koja će uvek ustati iz mrtvih nakon što prođe kroz pakao i nazad. Ona je spaljivala svoje noge u plamenu iznova i iznova i uvek živi da ispriča neku novu priču.

Nikada joj nije bila data ljubav niti bilo šta drugo na tacni, pa da bi preživela morala je da voli sebe na načine koji bi po mnogima bili nemogući. Borila se noktima, zubima, rukama, nogama i svime što je stigla – da bi prihvatila sebe.

Niko nije brinuo o njoj, niti joj govorio lepe stvari . Sve je to morala sama kroz život.

Žena zna da može da opstane, jer to već jeste činila stotinama puta. Ona je svetlost što gori, rođena iz kosmičke tajne. Svoje senke ona tka u tkaninu svoje slobode, kreativnosti i mašte.

Tokom života dat joj je svaki primer ljudske surovosti i zla, i kroz to je shvatila da su čudovišta – ljudi. Sve svoje noćne more preživela je kroz osmeh, iako joj je dat svaki razlog da odustane, opravdanje da izgubi veru u sebe i da prestane da se nada.

Kroz sve to žena nastavlja da pobeđuje.

Jedva preživljava, ali napreduje.

Nema motivisanije žene od one kojoj su govorili šta ne može. Njena moć leži u hrabrom srcu i u tome da nema šta da izgubi. Ona odlično igra sa kartama života koje su joj podeljene.

Oštećena žena uopšte nije oštećena, već je postala izvor čiste božanske energije kojom leči sve oko sebe.

Ona ima moć da isceli svet. Koristi svaki kamen bačen na nju da sagradi svoje kraljevstvo, ciglu po ciglu. U pokušajima da je unište – vaskrsla je. Ona je glas beznadežnih i nemoćnih, glasnik pravde i istine i izvor ljubavi. Ona pukotine od rana popunjava zlatnim prahom iz svog srca.

Ovaj unos je objavljen pod Književnost, Prikazi. Zabeležite stalnu vezu.

Postavi komentar